Zonneboiler – Warmte en warm water met zonne-energie

De zonneboiler is een uniek systeem voor warm water of verwarming. De geavanceerde collectoren zijn afgestemd op het Nederlandse klimaat. Elke collector haalt het hele jaar door uitzonderlijk veel rendement uit gewoon daglicht.

Via een gesloten circuit wordt het sanitaire water in de voorraadboiler verwarmd (afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht tot wel 80 á 90 graden). De royale, optimaal geïsoleerde boiler zorgt ervoor dat er nauwelijks warmte verloren gaat. De boiler wordt aangesloten op uw (bestaande) HR-ketel.

Op zonnige dagen wordt het water voor douche, bad en keuken volledig duurzaam verwarmd met zonneenergie. Op dagen met weinig zonlicht springt uw HR-ketel bij. Op jaarbasis gebruikt u zo tot 60% minder aardgas voor de bereiding van warm water.

BTL Loodgietersbedrijf geeft u een eerlijk advies specifiek voor uw wensen en woning.

NEFIT zonneboiler

Nefit Zonneboiler 300 liter

Dit pakket combineert drie zonnecollectoren (jaarlijkse opbrengst maar liefst 11,6 GJ!) en een zonneboiler van wel 300 liter met een van de populaire TopLine combi-ketels. Afhankelijk van uw warmwaterwensen kunt u kiezen voor een TopLine Compact, een TopLine AquaPower of een TopLine AquaPower Plus combi-ketel.

Wanneer de zonneboiler op temperatuur is, kunt u zelfs nog meer warm water tegelijk gebruiken dan met alléén de gekozen TopLine combi-ketel. Niet alleen uw energierekening profiteert dus van de zon, óók uw warmwatercomfort!

Remeha Zonneboiler

remeha-zonneboiler

De Remeha ZentaSOL bestaat uit een zonneboiler – een collectorwatervoorraadvat
van een royale 110 liter – en naar wens 1 of 2 collectorpanelen voor op het dak. De zonnecollectoren vangen het zonlicht op en zetten dit om in warmte die wordt opgeslagen in het boilervat. Het leidingwater wordt via een spiraalvormige koperen leiding door het watervat gevoerd en daarbij opgewarmd, alvorens het naar de cv-ketel gaat. Uw cv-ketel hoeft voor dit
warme water dus niet meer, of veel minder, aan te slaan. Dat betekent een forse energiebesparing op het gebruik van gas en een grote winst voor het milieu: de ZentaSOL verbruikt immers geen brandstof en is volledig CO2-emissievrij.

Vrijblijvend advies of offerte

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte via het onderstaande contactformulier of bel: 06-27656662

Onze klanten zijn bedrijven, particulier en instellingen in de gehele Bollenstreek (Hillegom, Lisse, Sassenheim, Warmond, Voorhout, Noordwijk, Noordwijkerhout, De Zilk, Vogelenzang, Heemstede, Aerdenhout, Bennebroek, Haarlem en Leiden, Haarlemmermeer ( Nieuw-Vennep, Hoofddorp )

 

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *